Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Wat is een emotionele eenzaamheid?

Iedereen voelt zich weleens eenzaam, dat hoort een beetje bij het leven en komt dan ook veel voor. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan sociale relaties. Je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst of de kwaliteit van die contacten blijft achter bij waar je behoefte aan hebt. Eenzame gevoelens kunnen van korte duur zijn of lang aanhouden. Dan kan die eenzaamheid ook samengaan met kenmerken als gevoelens van leegte, somberheid, angst en piekeren.

Praten lucht op

iPractice is er voor jou, waar en wanneer jij dat wil. Omdat emoties geen wachttijd kennen, kan je dagelijks terecht bij je online psycholoog. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en reflectie middels een persoonlijk gesprek, online of op locatie. Bij iPractice zijn er geen wachttijden, omdat er achter de schermen zo veel mogelijk is geautomatiseerd. Zo hebben onze psychologen meer tijd over voor jou.

Symptomen van emotionele eenzaamheid

Het is heel persoonlijk hoe en of iemand zich eenzaam voelt. De een heeft meer behoefte aan betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk dan de ander.

Eenzaamheid is iets dat je zelf ervaart. Dit betekent dat je pas eenzaam bent als je jezelf eenzaam voelt. Jij bent je eigen graadmeter. Misschien merk je dat de huidige sociale contacten niet helemaal voldoen aan jouw behoefte en merk je een gemis aan verbondenheid. Als je je langdurig deze eenzame gevoelens ervaart en het je ongelukkig maakt of het je belemmert in je functioneren, is het goed om hulp te zoeken.

Maak kennis met onze erkende psychologen

Milou Groenewoud

Milou-Groenewoud

Online psycholoog

Jan Helder

Jan Helder

Online psycholoog

Zoila Knel

Zoila Knel

GZ psycholoog

Sam Saxton

Sam Saxton

Online psycholoog

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een op maat
gemaakt behandeling
van 8 tot 16 weken

Gebaseerd op wetenschappelijke
theorieën

Verdiepende
gesprekken met een
GZ-psycholoog

Persoonlijke online
coaching van een
psycholoog

Wat je zelf kunt doen tegen eenzaamheid

Het opzoeken van nieuwe sociale contacten kan ontzettend lastig zijn. Maar je hebt de eerste stap genomen door het bezoek van deze pagina. Bewust zijn van wat er speelt is de eerste stap. Hieronder hebben we alvast wat tips gezet waarmee jezelf aan de slag kan.

Wat vinden onze cliënten?

"Ik ervaarde het vooral als een gezamenlijk proces waarin echt naar me geluisterd werd en me ruimte werd gegeven om echt een goede afweging te kunnen maken."

Anoniem, Aug 2020

“Zeker tevreden, met name de laagdrempeligheid en het op gemak stellen. Bij eerdere verwijzingen kreeg ik - door de lange wachttijd - al snel het gevoel te worden afgehouden en nu had ik dat niet en voelde ik mij serieus genomen”

Anoniem, Sept 2020

"Kundig, efficiënt, doeltreffend"

Anoniem, Sept 2020

Bekijk ook onze beoordelingen op ZorgKaartNederland (9+)

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.