Even voorstellen: Bertien Dumas (Algemeen Directeur)

Bertien Dumas is opgeleid als arts en merkte al gauw dat ze veel interesse had in de organisatie van zorg. Tijdens haar co-schappen vroeg ze zich bijvoorbeeld af hoe wachttijden op de polikliniek naar beneden kunnen of hoe de OK zo goed mogelijk benut kan worden. Bertien: “Tegelijkertijd leerde ik veel over de mens. En over de relatie tussen lichaam en hoofd.” Na haar opleiding tot arts, is Bertien als consultant gaan werken voor verschillende bedrijven, in binnen- en buitenland. Ook heeft ze bij een zorgverzekeraar gewerkt. “Ik heb daar enorm veel geleerd, ook over de financiering van zorg. Toch werd ik aangetrokken door de innovatie die plaatsvindt in het veld. Bij iPractice heb ik mijn plek gevonden. Een toffe combinatie van zorg en innovatie.”

 

Wat maakt iPractice zo bijzonder?
“De vraag naar mentale zorg neemt de laatste jaren flink toe. Bij iPractice zoeken we naar oplossingen om meer mensen te kunnen helpen. We zetten slimme technologie in, en combineren gesprekken op locatie met intensieve online (chat) therapie. Een GZ psycholoog bij iPractice kan daardoor wel tot 40% meer cliënten zien per jaar. Zo geven we invulling aan onze missie om mentale zorg voor iedereen bereikbaar te maken.”

 

Wat houdt de rol van algemeen directeur in?
Bertien Dumas is algemeen directeur van iPractice. Dat betekent dat ze eindverantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de organisatie. Ze zorgt ervoor dat cliënten goede zorg krijgen en dat psychologen goed hun werk kunnen doen. En ze werkt samen met verzekeraars. Ook zoekt ze nieuwe werkplekken, bijvoorbeeld in de drie nieuwe praktijken die iPractice dit jaar opent in Rotterdam, Deventer en Groningen. Bertien: “We zijn door de groei voortdurend op zoek naar leuke nieuwe collega’s die het leuk vinden om zich aan te sluiten bij de missie van iPractice.”

 

Hoe zorg je ervoor dat psychologen goed hun werk kunnen doen?
Psychologen die bij iPractice komen werken krijgen goede begeleiding. Bertien: “In de eerste week komen alle nieuwe psychologen naar onze zorgpraktijk in Amsterdam om met elkaar kennis te maken en trainingen te volgen. Ook wordt elke psycholoog gekoppeld aan een buddy binnen iPractice die collega’s helpt met wegwijs worden.”

Daarnaast is het bij iPractice heel belangrijk dat psychologen zich thuis voelen op hun werk. Bertien: “Dat doen we niet alleen met een fijne fysieke werkplek, maar ook door flexibiliteit te bieden in het werk. Psychologen kunnen flexibel hun agenda inrichten, en hebben de mogelijkheid vanaf verschillende locaties te werken. Onze zorg is deels op locatie, en deels online wat deze flexibiliteit mogelijk maakt. Daarnaast stimuleren we collega’s hun kennis en expertise in te zetten in de behandeling. Dat zijn bijvoorbeeld elementen uit ademhalingstechnieken, of mindfulness. Uiteraard wel altijd met evidence-based behandelingen als basis.”

 

Hoe zorg je zelf voor je mentale gezondheid?
Bertien: “Als ik vastloop in m’n hoofd, dan ga ik naar buiten voor een wandeling in de buitenlucht. Ik houd van buiten zijn. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn, bijvoorbeeld in de keuken of in de tuin. Dat vind ik een fijne afwisseling van het werken met mijn hoofd!”

 

Welke kwaliteiten heeft een psycholoog nodig bij iPractice?
Bertien heeft ervaren dat samenwerken met leuke mensen het allerbelangrijkste is. “Onze psychologen hebben een positieve instelling en zijn oplossingsgericht. Ze werken met cliënten vanuit de gedachte “Hoe kan het wel?”. Dat uit zich in hun contact met cliënten, maar ook gewoon in wie ze zijn.”

Goed kunnen samenwerken is een andere belangrijke eigenschap. Psychologen bij iPractice werken namelijk altijd als drie-eenheid: de cliënt samen met een online psycholoog en een spreekkamer psycholoog. Bertien: “Goed samenwerken met elkaar en met de cliënt is een belangrijke driver voor het succes van een behandeling.”

 

Hoe kunnen psychologen in contact komen met iPractice?
Bertien: “We merken dat we steeds meer naamsbekendheid krijgen doordat we groeien. Daarnaast komen we heel graag in contact met psychologen om hen te enthousiasmeren over iPractice. We organiseren daarom regelmatig Meet&Greets om op een laagdrempelige manier met psychologen in contact te komen. Ook als je twijfelt, of als je niet dichtbij een iPractice praktijk woont, kun je contact met ons opnemen. Als je nieuwsgierig bent, vind ik het leuk om kennis met je te maken.”

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Bekijk de openstaande vacatures via de knop hierboven of kom via onderstaand formulier direct in contact met onze Head of Talent.

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×