Even voorstellen: Lotte van ‘t Leven (Talent Acquisition Specialist)

Lotte van 't leven quote

Lotte van ‘t Leven, 26 jaar, is Talent Acquisition Specialist bij iPractice. Ze is verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe collega’s voor alle vestigingen van iPractice. Ook denkt ze mee met marketing en organiseert ze allerlei events, zoals de maandelijkse Meet & Greets. Lotte heeft TMO Fashion Business School gedaan en doet graag werk met een positieve impact. In haar vrije tijd houdt zij van de natuur, paardrijden, yoga, schilderen en heeft ze een passie voor gezonde voeding en koken.

 

Waarom ben je recruiter geworden?
“Ik ben per toeval recruitment ingerold en dat bleek eigenlijk heel goed bij mij te passen. Ik vind het erg leuk om te doen. Het recruitment proces waarbij je met veel verschillende mensen in contact staat, spreekt me erg aan. Daarnaast krijg ik er energie van om op een positieve manier bij te dragen aan een bedrijf en de carrièremogelijkheden van mensen te vergroten.”

 

Hoe ben je bij iPractice terechtgekomen?

“Ik heb hiervoor recruitment gedaan bij een werving & selectiebureau. Ik deed hier recruitment voor verschillende bedrijven. In deze rol stond ik in contact met veel verschillende mensen en heb ik diverse plaatsingen gedaan. Toch miste ik het in-house recruiten. Ik vind het prettig om mijn focus specifiek op één organisatie te hebben. Het liefst bij een bedrijf met een positieve bijdrage aan de wereld. Toen ik met iPractice in contact kwam, vond ik deze combinatie. 

 

Bij iPractice ben ik echt bezig met in-house recruitment. Ik ben nu onderdeel van een organisatie en team waar we samen aan hetzelfde doel werken. Een positieve impact maken is de rode draad in mijn leven. Op het gebied van fashion kijk ik naar duurzaamheid en minimalisme, op het gebied van voeding kijk ik naar biologische producten, en nu draag ik bij aan mentale zorg. Dit alles draagt bij aan een fijnere leefomgeving voor iedereen. Ik inspireer hierin ook graag andere mensen.”

 

Wat vind je van de mentale gezondheid sector?

“Ik vind het onderwerp mentale gezondheid erg interessant. In mijn dagelijks leven spreek ik vaak mensen die lastige situaties ervaren. Dit is menselijk en hoort erbij. Maar het gaat erom hoe iemand hiermee omgaat. Juist die open communicatie, door erover te praten, wordt er ruimte gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat mensen kunnen groeien en beter leren omgaan met lastige situaties. 

 

Ik ben zelf bezig met mentale gezondheid door er boeken over te lezen, podcasts te luisteren en verschillende mensen in het werkveld te spreken. Ik zie dat de urgentie van mentale zorg toeneemt. Daarom is de missie van iPractice zo geweldig: we maken mentale zorg toegankelijk voor iedereen.”

 

Wat doe je als Talent Acquisition Specialist bij iPractice?

“We zijn een groeiende organisatie en zijn daarom op zoek naar veel nieuwe collega’s. Ik ben verantwoordelijk voor de werving en selectie bij onze vestigingen in Nederland. We nemen zowel beginnende psychologen als zeer ervaren psychologen aan. Sollicitanten doorlopen een heel proces waarin ik hun contactpersoon ben. Ik vind het heel belangrijk dat we iedereen op de hoogte houden. 

 

Mijn taken bestaan voornamelijk uit het bijwerken van vacatures en sourcing opdrachten uitzetten. Daarnaast denk ik mee over de marketing, organiseren we online Meet&Greets, bedrijvenborrels en bezoekjes op kantoor. Op deze manier wil ik mensen de kans bieden om kennis te maken met onze organisatie en te ervaren hoe fijn deze omgeving is.”

 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

“Iemand meldt zich bij ons aan met een motivatiebrief en CV. Ik doe vervolgens de screening en ik plan een eerste videogesprek in. Als dit positief is, vindt er een tweede gesprek plaats met een collega-psycholoog die dezelfde functie heeft als in de vacature. Dit vindt ofwel online of op kantoor plaats. Het derde (en laatste) gesprek is meestal met de directeur Zorg of de Algemeen Directeur waarin een rollenspel plaatsvindt. In totaal bestaat de procedure uit drie gesprekken, daarna volgt het aanbod. 

 

We zorgen er altijd voor dat iemand bij ons op kantoor langs is geweest om de sfeer te proeven, bijvoorbeeld door gezamenlijk te lunchen. Ik merk dat mijn collega’s dit ook fijn vinden. Zo krijgen zij een beeld bij wie er eventueel bij ons komt werken en kunnen zij de verbinding aangaan. Ik betrek mijn collega’s daarom ook graag bij het interview proces. Recruitment doe je echt samen.”

 

Waar let je op bij een sollicitatie? 

“Tijdens een sollicitatie let ik op eigenschappen als een fijne, vriendelijke uitstraling, aandachtig luisteren, situaties goed in kaart brengen en de juiste vragen stellen. Daarnaast is het heel belangrijk dat je een teamplayer bent, want bij ons werken psychologen veel samen. Ook is het fijn als iemand de innovatieve werkwijze van iPractice begrijpt en een beetje ondernemend is. 

 

Ik kijk altijd of iemand gemotiveerd is om een onderdeel te zijn van onze missie om mentale zorg voor iedereen beschikbaar te maken. Ook kijk ik of een persoon oplossingsgericht is. Wij willen graag psychologen die in oplossingen denken in plaats van beperkingen, want zo behandelen wij onze cliënten ook.”

 

Wat maakt werken bij iPractice zo leuk?
“Er hangt een hele goede sfeer bij iPractice. De kantoren zijn mooi ingericht en het is een fijne omgeving om te zijn. Dit noemen we ook wel een healing environment. Verder staat de mens echt centraal. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is en is erg open. We vinden het belangrijk veel tijd met elkaar door te brengen. Het team van iPractice doet veel dingen samen, zoals wandelen, koffie drinken en we hebben borrels en bedrijfsfeestjes.”

 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden bij iPractice?
“Wat heel leuk is, is dat werken bij iPractice echt gericht is op persoonlijke groei, ontwikkeling en stappen maken in je carrière. Er zijn dan ook verschillende doorgroeimogelijkheden. Als afgestudeerd basispsycholoog begin je bij ons meestal als online psycholoog. Daarna groei je door naar spreekkamer psycholoog. We zijn sinds dit jaar erkend als GZ-opleider en geven onze collega’s de kans om de opleiding te volgen. Je kunt dus een heel carrière pad bewandelen zonder dat je naar een andere werkgever hoeft. Ook is er een opleidingsbudget om cursussen te volgen zoals ACT, CGT, en EMDR, en delen we graag kennis met elkaar.”

 

Iemand twijfelt om te solliciteren, wat wil je tegen deze persoon zeggen?
Als je je wilt oriënteren of twijfelt over een overstap, neem ik graag de tijd voor je om je te informeren. Je kunt mij bellen of mailen, dan kunnen we eens kennismaken.”

 

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden om te werken voor iPractice?

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×