Even voorstellen: Niki Toonen (online psycholoog)

Als online psycholoog bij iPractice geeft Niki (27 jaar) zelfstandig online behandeling aan cliënten via online chat of videocalls. Daarnaast werkt zij nauw samen met een spreekkamer psycholoog, die haar online behandeling aanvult met verdiepende gesprekken. Een nieuwe manier van werken binnen de GGZ waarbij we online en offline hulp combineren om de cliënt zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen. Maar wat doet een online psycholoog eigenlijk? Ik sprak met Niki hierover.

 

Niki is geboren en getogen in Obbicht, een klein Limburgs dorpje. Een fijne plek om op te groeien, maar volgens Niki niet de meest enerverende plek op aard. “Het leukste wat hier gebeurt is het lokale jeu du boule toernooi voor de senioren”, zegt ze lachend. Wel lastig soms, voor iemand die zo nieuwsgierig is als Niki. Een reis door Nieuw-Zeeland, een tripje naar Brazilië en zelfs een half jaar wonen en werken in Australië! Maar, wat blijkt, de nieuwsgierigheid richt zich niet alleen op andere landen en culturen, ook op het individu. Zo lang ze zich kan herinneren is Niki al geïnteresseerd in menselijke motivatie en gedrag. “De psyche van de mens heb ik van jongs af aan al interessant gevonden. Bijvoorbeeld waarom sommige mensen iemand anders iets ergs aan kunnen doen, dat abnormale. Maar ook gaat de blik wel eens inwaarts: waarom denk ik zoals ik denk?”

 

Vanuit die passie om mensen te doorgronden solliciteerde Niki, met inmiddels een master in Gezondheids- en Medische psychologie op zak, bij iPractice. Vooral de cultuur sprak haar aan: “Zo’n jonge, ondernemende organisatie in het werkveld van de psychologie vond ik enorm interessant. Daarnaast werk je in de behandeling als online psycholoog altijd samen met ervaren spreekkamer psychologen, wat betekent dat je dus niet gelijk in je uppie voor de leeuwen gegooid wordt.”

 

Maar wat houdt die rol online psycholoog precies in? “In contrast met andere zorginstellingen, behandelen wij een cliënt met z’n tweeën. Een spreekkamer psycholoog voor de verdiepende gesprekken en een online psycholoog die de cliënt helpt verandering door te voeren in het dagelijkse leven, via chat of beeldbellen”. Het meest geniet Niki van de samenwerking tussen psychologen. “Als online psycholoog doe je de pre-intake en heb je daarnaast veel vrijheid om te kiezen hoe je de cliënten wil helpen. Maar, als je even twijfelt, is er altijd een ervaren spreekkamer psycholoog om even mee af te stemmen. De deur staat altijd open om een vraag te stellen en andersom wordt er ook regelmatig om mijn visie op de cliënt gevraagd. Het is een hechte samenwerking waarin je veel leert van ervaren psychologen.”

 

Een van Niki’s vele taken als online psycholoog is het bewaken van het behandelplan. “Cliënten zijn enorm verschillend. Er bestaat geen one-size-fits-all voor behandelen! Het is in die variatie dan ook essentieel dat je steeds goed de behandeldoelen van de cliënten voor ogen houdt. En het loont. In een relatief korte periode kun je dan ECHT veel bereiken.”

 

“Los van het uitdagende en leerzame werk spreekt ook de sfeer op kantoor me enorm aan door de gezellige borrels, (gratis!) lunch en leuke koffiemomentjes met collega’s.”

 

Bekijk hier alle vacatures!

Bekijk de openstaande vacatures via de knop hierboven of kom via onderstaand formulier in contact met onze Head of Talent.

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×