Even voorstellen: Sanne Truijen (in opleiding tot GZ-psycholoog)

Sanne Truijen, 26 jaar, is de allereerste psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog, ofwel PioG, bij iPractice. Ze had altijd al een sterke interesse in menselijk gedrag en besloot psychologie te gaan studeren. Na haar master Health and Medical Psychology is ze haar carrière gestart bij iPractice als online psycholoog. Nu werkt ze als spreekkamer psycholoog als onderdeel van de opleiding tot GZ-psycholoog. Ze is ongelofelijk blij met deze opleidingsplek: “wat ik fijn vind is dat je de ruimte krijgt om je persoonlijke stijl als therapeut te ontwikkelen in een informele en veilige werksetting”. Naast haar werk heeft ze een bijzondere hobby, namelijk het maken van geurkaarsen. Ook is ze muziekliefhebber en houdt ze van wijn en goede gesprekken, wielrennen en kamperen.

 

Hoe ben je bij iPractice terechtgekomen?
“Toen ik 2,5 jaar geleden afstudeerde, zag ik een vacature bij iPractice voor een online psycholoog. Ik vond de nieuwe werkwijze waarbij twee psychologen samenwerken in de behandeling van een cliënt erg interessant. Ook was ik nieuwsgierig naar de combinatie van online en face-to-face behandelen. In de opleiding had ik al wel iets over blended care gehoord, maar ik was benieuwd hoe dat in de praktijk werkt.”

 

Waarom besloot je de GZ-opleiding te gaan doen?
“In de GZ-opleiding wil ik me verder ontwikkelen als psycholoog en leer ik verschillende soorten therapieën zodat ik mensen met mentale problemen hopelijk nog beter kan helpen.”

 

Waarom koos je iPractice als opleidingsplek?
“Vanaf het begin heb ik hele fijne werkbegeleiders gehad. Zij hebben mij ondersteund en geholpen om vertrouwen in mezelf te ontwikkelen als beginnend therapeut en een veilig leerklimaat geboden. Als psycholoog ben je je eigen instrument en is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Hiervoor moet je jezelf kwetsbaar opstellen, dus dan is een fijne en veilige sfeer erg belangrijk. Het voelde daarom goed om in deze vertrouwde omgeving weer een leertraject in te gaan.”

 

Hoe kreeg je de opleidingsplek bij iPractice?
“Een plek voor de opleiding tot GZ-psycholoog is heel schaars, dus ik was blij toen ik hoorde dat iPractice deze opleidingsplekken ging aanbieden. Ik heb gesolliciteerd en ik moest een presentatie over mijn motivatie geven en een rollenspel doen. Ik schatte mijn kansen niet groot, dus ik was verrast dat ik werd geselecteerd. Tegelijkertijd voelde ik me dankbaar omdat hiermee vertrouwen in mij werd uitgesproken.”

 

Hoe ziet een week in de GZ-opleiding er voor jou uit?
“Ik werk op maandag en vrijdag bij iPractice in Amsterdam, op dinsdag en donderdag bij de gevangenis in Zaanstad en op woensdag heb ik een opleidingsdag bij de RINO in Amsterdam. iPractice is een basis GGZ praktijk, dus ik werk ook in de gevangenis om ervaring op te doen in de specialistische GGZ. Mijn week is daardoor erg dynamisch, en elke dag is anders.”

 

Hoe is de begeleiding bij iPractice?
“Als je bij iPractice komt werken, krijg je altijd een werkbegeleider die jou helpt met je persoonlijke ontwikkeling en kijkt hoe de behandelingen gaan. Als je de GZ-opleiding gaat doen, komen daar twee supervisoren bij. Zij helpen je met reflectie over de behandeling, wat de cliënt bij je oproept en hoe je het anders of beter kunt doen. Er is dus uitvoerige begeleiding beschikbaar.”

 

Wat vind je van de GZ-opleiding bij iPractice?
“Ik vind het interessant! Bij iPractice krijg je de ruimte om je persoonlijke stijl als therapeut te ontwikkelen in een informele setting. Als je dat belangrijk vindt en affiniteit hebt met kortdurend behandelen en blended werken, dan is iPractice een hele mooie plek om de opleiding te doen.”

 

Hoe zorg je als beginnend psycholoog zelf voor je mentale gezondheid?
“Dat hangt natuurlijk af van waar je tegenaan loopt. Als het persoonlijke worstelingen zijn, dan kun je het beste zelf in therapie gaan of praten en reflecteren met mensen in je omgeving. Als het gaat om worstelingen in je werk als psycholoog, dan kun je dit bespreken in werkbegeleiding of supervisie zodat je onderscheid kan maken tussen wat van de cliënt is en wat van jou zelf is.” 

 

Heb je verder nog tips voor beginnende psychologen?
Ik denk dat je het meeste leert en groeit door zelf in therapie te gaan. Dan kan je je veel beter inleven in de persoon tegenover jou en leer je veel over jezelf. Dit is een vorm van ‘practice what you preach’ en maakt je een betere therapeut dan enkel leerstof uit boeken.”

 

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden om te werken voor iPractice?

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×