Even voorstellen: Simone van Geel – therapie in de buitenlucht

Simone, psycholoog bij iPractice, is graag buiten. Ze woont in Scheveningen, dicht bij de duinen en gaat graag de natuur in om mooie foto’s te maken. Verder haalt ze veel energie uit bewegen. Ze doet vaak een ommetje in het Haagsche Bos in de lunchpauze, pakt een golf op het strand met haar surfboard, of doet yoga in de pauze in haar spreekkamer. Het thema buiten past ze ook in haar werk toe. Wil je weten hoe ze dat doet? Lees dan verder.

 

Hoe ben je bij iPractice terecht gekomen?
“Ik heb jaren als kind-jeugd psycholoog gewerkt, maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn baan niet meer goed bij me aansloot. Ik werd nieuwsgierig naar andere behandelmanieren, zoals blended care. Via een oud-collega kwam ik bij iPractice terecht en startte ik een nieuwe praktijk in Den Haag. Ik houd van pionieren en nieuwe dingen ontwikkelen, dus dit was echt iets voor mij.”

 

Wat vind jij het leukste aan werken bij iPractice?
“Ik werk in een jong, positief en enthousiast team die open staat voor ontwikkeling, verandering en verbetering. Bij iPractice wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken over hoe we dingen aanpakken en op basis daarvan worden ook daadwerkelijk stappen genomen.”

 

Hoe ziet voor jou een werkdag eruit bij iPractice?
“Ik spreek in mijn werkdag vooral met cliënten. De administratie doe ik samen met de cliënt in de laatste paar minuten van het consult, dat scheelt veel tijd. Het kwartier tussen twee gesprekken in gebruik ik om me voor te bereiden voor de volgende cliënt: ik bekijk dan de oefeningen die een cliënt heeft gedaan en de chatgesprekken met de online psycholoog. Tussen 12:30 en 14:00 zijn er geen gesprekken met cliënten, dan lunchen we samen en hebben we een MDO (multidisciplinair overleg) of een overleg over de bedrijfsvoering. Of we gaan lekker naar buiten. Dat doe ik graag met collega’s, maar ook met cliënten.”

 

Je gaat met cliënten vaak naar buiten. Wat is het voordeel van buiten therapie? 
“Ik merk dat cliënten buiten minder in hun hoofd zitten. Als je buiten bent, word je meer geprikkeld, door de kou, de wind of door geluid van vogeltjes, waardoor de aandacht makkelijker naar je zintuigen, je lijf en je gevoel gaat. Dat kan cliënten heel goed helpen.”

 

Hoe ziet buiten therapie eruit?
“De sessie is eigenlijk hetzelfde als in de spreekkamer, maar dan in een andere omgeving. In het bos maak ik daarnaast gebruik van ervaringsgerichte metaforen. Bijvoorbeeld: Als er twee paden zijn vraag ik de cliënt waar elk pad voor staat. De cliënt kan dan letterlijk het gekozen pad bewandelen en vertellen wat dat met hem of haar doet.”

 

Welk effect heeft de natuur op je mentale gezondheid?
“Het is wetenschappelijk bewezen dat buiten zijn in de natuur stressverlagend is. Het heeft een positieve invloed op je stemming en vermindert depressie en angstklachten. In onze spreekkamers hebben we om deze reden veel planten staan, om een healing environment te creëren.”

 

Wat vind jij verder erg belangrijk in je werk?
“Dat je als psycholoog ook zelf doet wat je cliënten adviseert, onder het mom van “practice what you preach”. Als je je cliënt stimuleert tot zelfreflectie en zelfzorg, om naar buiten te gaan of in actie te komen, doe dat dan ook zelf!”

 

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden om te werken voor iPractice? Bekijk via de knop hieronder onze vacatures!

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Bekijk de openstaande vacatures via de knop hierboven of kom via onderstaand formulier direct in contact met onze Head of Talent.

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×