iPractice biedt iedereen:

Wat is stress?

Auteur : Carlos Hoogenboom

Iedereen heeft er wel eens last van, stress. Maar soms wordt het teveel, en raak je uit evenwicht. Wat is stress en wat voor effect heeft het op je lichaam, gedrag, psyche en gedachten? En wanneer wordt stress ongezond? In dit artikel leer je wat stress met je doet en wat de nadelige effecten van teveel stress zijn.

In dit artikel:

iPractice biedt iedereen:

Wat is een burn-out?

Iedereen ervaart wel eens stress en vermoeidheid door een tijdelijke verhoogde druk op het werk of in de privésfeer. We kunnen dan het gevoel hebben dat we ‘op’ zijn, dat de batterij leeg is en dat we even niet meer kunnen.

Een avondje op de bank en lekker vroeg naar bed of een weekend rustig aan helpt vaak om de energiebalans te herstellen. In sommige gevallen gaat het gevoel niet weg; je bent totaal opgebrand en het opladen lukt niet meer.

iPractice heeft een speciaal ontwikkeld programma opgesteld voor mensen die last hebben van burn-out klachten.

Symptomen van een burn-out

Burnout is geen diagnose, het is een verzamelnaam voor klachten die mensen kunnen hebben door langdurige stress.

De belangrijkste kenmerken zijn emotionele en fysieke uitputting, afname van zelfvertrouwen of gevoel van incompetentie en afstand nemen van werk en/of sociale omgeving. Dit kan gepaard gaan met prikkelbaarheid, piekeren, angsten, somberheid, slaapproblemen, spierspanning, verhoogde hartslag en maag- en darmklachten.

Auteur : Carlos Hoogenboom

Psycholoog

“Stressvolle situaties maken je vatbaarder voor gezondheidsproblemen“

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.