Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Wat is een negatief zelfbeeld?

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. De manier waarop we naar onszelf kijken kan van dag tot dag verschillen. De ene dag zijn we trots dat we die belangrijke klant hebben binnengehaald of dat proefwerk hebben gehaald, de andere dag balen we van onszelf dat we een afspraak met een vriend niet zijn nagekomen. Voor iedereen is het fijn als het beeld dat je van jezelf hebt overwegend positief is. Dit maakt dat je stevig in je schoenen staat en het beste uit jezelf kan halen.

Veel mensen hebben last van een negatief zelfbeeld. Ze vinden zichzelf niet goed genoeg, dom, lelijk of niet belangrijk. Dit beïnvloed vaak ook de keuzes die je in het leven maakt; je gaat bijvoorbeeld niet solliciteren omdat je denkt dat je de baan toch nooit zult krijgen of je flirt niet terug met die leuke persoon in de bar omdat je niet kan geloven dat hij/zij jou zou zien zitten. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je leven stil staat, terwijl de rest doorgaat. Dit gevoel kan het negatieve zelfbeeld weer versterken, wat maakt dat je in een negatieve spiraal terecht komt.

Symptomen van een negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld is geen diagnose maar een manier waarop jij naar jezelf kijkt en de waarde die je hecht aan jezelf. Mensen met negatief zelfbeeld hebben vaak negatieve of kritische gedachten over zichzelf. Ze leggen de lat hoog voor zichzelf en staan weinig stil bij wat er goed gaat.

Dit kan gepaard gaan met piekeren, somberheid, angsten en slaapproblemen.

Maak kennis met onze erkende psychologen

Psycholoog Nine Gramberg iPractice

Nine Gramberg

GZ-psycholoog

Psycholoog Sam Saxton iPractice

Sam Saxton

Online psycholoog

Psycholoog Simone das Dores iPractice

Simone das Dores

Klinisch psycholoog

Psycholoog Koen Van Dalfsen iPractice

Koen Van Dalfsen

Online psycholoog

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een op maat
gemaakt behandeling
van 8 tot 16 weken

Gebaseerd op wetenschappelijke
theorieën

Verdiepende
gesprekken met een
GZ-psycholoog

Persoonlijke online
coaching van een
psycholoog

Stappen om een negatief zelfbeeld te overwinnen

Het ondernemen van nieuwe dingen is een uitdaging, vooral als je last hebt van negatief zelfbeeld. Door het bezoeken van deze pagina heb je de eerste stap al genomen; bewustwording en onderzoek naar jouw situatie! We hebben hier onze best practices op een rij gezet; tips waarmee je vandaag al mee aan de slag kan.

Wat vinden onze cliënten?

"Ik ervaarde het vooral als een gezamenlijk proces waarin echt naar me geluisterd werd en me ruimte werd gegeven om echt een goede afweging te kunnen maken."

Anoniem, Aug 2020

“Zeker tevreden, met name de laagdrempeligheid en het op gemak stellen. Bij eerdere verwijzingen kreeg ik - door de lange wachttijd - al snel het gevoel te worden afgehouden en nu had ik dat niet en voelde ik mij serieus genomen”

Anoniem, Sept 2020

"Kundig, efficiënt, doeltreffend"

Anoniem, Sept 2020

Bekijk ook onze beoordelingen op ZorgKaartNederland (9+)

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.