Persoonlijke ontwikkeling bij iPractice

Als je bij iPractice komt werken, bieden we jou de mogelijkheid om te blijven leren, groeien en jezelf te ontwikkelen. Zo krijg je een persoonlijk opleidingsbudget én bieden wij jou allerlei mogelijkheden aan om intern meer kennis en ervaring op te doen. Want als jij je goed voelt, kun je als psycholoog ook betere zorg leveren aan cliënten. Deze visie noemen we ook wel ‘healing environment’. 

 

In dit artikel: drie manieren waarop je bij ons aan je eigen ontwikkeling werkt. 

 

Onboarding programma voor een goede start bij iPractice

Als je start bij iPractice krijg je een uitgebreid onboarding programma, zodat je up-to-speed wordt gebracht met het reilen en zeilen van de organisatie. In het programma ontmoet je collega’s die ook net gestart zijn. Ook word je gekoppeld aan een andere psycholoog die al langer bij iPractice werkt. Dit buddy-systeem zorgt er voor dat er altijd iemand is aan wie je dingen kunt vragen tijdens je inwerkperiode. 

Daarnaast krijg je uitgebreid uitleg over de missie en de blended care werkwijze van iPractice. Een aantal voorbeelden van de onderwerpen die voorbij komen in het onboarding programma:

  • Wij behandelen onze cliënten zowel online als offline, ook wel blended care genoemd. Tijdens de onboarding leer je hoe we dat in de praktijk inzetten. Lees hier de ervaringen van online psycholoog Niki over onze blended werkwijze.
  • Onze psychologen gaan oplossingsgericht te werk met vertrouwen in de veerkracht van de cliënt en met duidelijke behandeldoelen. We vertellen hoe je deze oplossingsgerichte werkwijze uitvoert en wat de voordelen zijn.
  • In de onboarding leren we jou hoe je taalgebruik inzet om je consult effectiever te maken. Veel cliënten internaliseren hun probleem, en denken dat het onomkeerbaar is. Met juist taalgebruik kun je cliënten helpen inzien dat het wel goed kan komen.

In het onboarding programma komen uiteraard ook de praktische zaken aan bod. We leggen je uit hoe onze systemen werken en hoe wij met slimme technologie jouw administratie makkelijker maken. 

 

Leren van je collega’s tijdens periodieke trainingen en besprekingen

Nadat je ingewerkt bent, heb je wekelijks momenten om van elkaar te leren, bijvoorbeeld in multidisciplinaire overleggen (MDO’s) en tijdens werkbegeleiding. Daarnaast krijg je eens per maand blended care opfris training over onze werkwijze, en hebben we supervisie momenten in een groep met psychologen. Ook organiseren we maandelijks een strategie middag, waarin je meegenomen wordt in de doelen van de organisatie. 

Daarnaast werk je in de behandeling altijd samen met een andere psycholoog. De cliënt, online psycholoog en spreekkamer psycholoog werken namelijk in onze blended care werkwijze als een drie-eenheid samen. Er staat dus op elk moment een sparringpartner voor je klaar. Door deze samenwerking, kunnen jullie voortdurend van elkaar leren.  Ook staan de deuren van andere psychologen altijd open.

 

Nieuwe vaardigheden leren in verdiepende cursussen of workshops

Wil je nieuwe vaardigheden of behandelmethoden leren? Dat kan bij iPractice. We bieden trainingen aan door collega’s waarin zij vertellen over hun deskundigheid en expertise. Bijvoorbeeld onze periodieke suïcidepreventie training en positieve cognitieve gedragstherapie. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw persoonlijke opleidingsbudget te gebruiken voor opleidingen gegeven door externe partijen, bijvoorbeeld een cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

 

Conclusie

Als psycholoog bij iPractice ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal in de organisatie. Als jij je in je kracht voelt, kun je ook betere zorg geven aan cliënten. Daarom bieden wij jou verschillende manieren om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen. Dit doen we door een uitgebreid onboarding programma, frequente contact- en leermomenten met collega’s en verdiepende cursussen en workshops.

 

Benieuwd naar meer?

Lees hier alle artikelen over onze werkwijze of schrijf je in voor onze Academy Nieuwsbrief! Heb je vragen? Neem via onderstaand formulier contact op met onze recruiter Lotte van ’t Leven. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Of kom langs op één van onze digitale Meet&Greets, waarbij je heel laagdrempelig kennismaakt met iPractice.

Bekijk onze vacatures!

Auteur: Muriël van Oers

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyNieuws
    ×