Home > Psycholoog vinden > Behandeling bij iPractice

Behandeling bij iPractice

085-1308900

Ik wil mij aanmelden. Hoe ziet een behandeling bij iPractice eruit?

Je ervaart psychische klachten die steeds meer invloed hebben op je dagelijkse functioneren. Je komt er zelf niet meer uit en wilt hulp inroepen van een psycholoog. Aanmelden bij iPractice is een eenvoudig proces dat bestaat uit enkele stappen.

1. Het eerste contactmoment

Je kunt vrijblijvend bellen over je klachten en hulpvraag. Je krijgt advies en inzicht in de werkwijze van iPractice; je behandeling vindt plaats in de spreekkamer en online. De behandelingen zijn doelgericht en duren gemiddeld 5 tot 7 maanden. In het 1e gesprek verkennen we met jou of een behandeling bij iPractice bij je past. 

 

2. Kennismakingsgesprek

Als we samen concluderen dat wij je goed kunnen helpen, wordt er een gesprek ingepland bij een van de psychologen. Je hebt een verwijsbrief nodig van je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist om je zorg vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar. Alleen met een verwijsbrief een vermoedelijke diagnose volgens de DSM-5, wordt psychologische zorg vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 ➥ Ik heb een verwijsbrief:

Er wordt een pré-intakegesprek ingepland met je online psycholoog en een intakegesprek met je spreekkamer psycholoog. 

 

 ➥ Ik heb geen verwijsbrief:

Ga eerst naar je huisarts en bespreek je klachten. Als psychologische hulp nodig is, stuurt de huisarts een digitale verwijzing naar iPractice. Wij bellen jou om de intakegesprekken in te plannen. De gesprekken worden pas ingepland als je een verwijsbrief hebt. Als je de behandeling zelf wilt betalen, heb je geen verwijsbrief nodig.

 

3. Digitale vragenlijst

Voorafgaand aan je intake-gesprek ontvang je een digitale vragenlijst. De vragenlijst is bedoeld om je klachten en je hulpvraag in kaart te brengen. Op deze manier zijn jouw psychologen goed voorbereid en kunnen zij jou direct helpen. 

 

4. Intakegesprek

Het pré-intakegesprek is een gesprek van 20 minuten via een videobel verbinding met je online psycholoog. Je verheldert samen je hulpvraag. Ook onderzoek je samen welke behandeling het beste bij jou past.

Na de pré intake heb je een gesprek van 45 minuten met je spreekkamer psycholoog. Dit gesprek is op een van onze locaties of per videobel verbinding. Samen bepaal je of je klaar bent om je behandeling bij iPractice te starten. Als dit het geval is, stel je met je psychologen een behandelplan op. 

 

Behandeling

Na de intakes ga je direct aan de slag. Met je online psycholoog heb je wekelijks contact via de beveiligde chatomgeving. De chat is dag en nacht voor jou beschikbaar om je emoties te delen. 

Met je spreekkamer psycholoog voer je gemiddeld om de week een verdiepend gesprek op locatie of per videobel verbinding. In je behandeling werk je aan een zo specifiek mogelijk doel. Je psychologen helpen je om dat doel te formuleren.

 

Einde van je behandeling

Vanaf de start van je behandeling werk je toe naar het behalen van de door jou gestelde doelen. Aan het einde van de behandeling maak je samen met je psychologen een plan. Zo kun je, als de behandeling is afgerond, zelf verder werken aan je mentale gezondheid met de tools die we je hebben aangereikt.

 

Duur behandeltraject

Er zijn diverse behandeltrajecten. Een veel voorkomende behandeling duurt gemiddeld tussen 5 en 7 maanden. Tijdens de intakefase maak je samen met je psycholoog een inschatting welk traject passend is voor jou.

 

Wachttijd

Bij iPractice streven we ernaar dat iedereen binnen 4 weken terecht kan voor een intakegesprek. Na de intake hoef je niet te wachten en kun je direct door met je behandeling. Het kan soms langer duren dan 4 weken. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen en vragen je begrip hiervoor. 

 

Ik wil toch geen behandeling

Besluit je zelf om de behandeling te stoppen of niet te starten? Laat dit zo snel mogelijk weten. In de tijd die onze psychologen voor jou gereserveerd hebben kunnen we dan iemand anders helpen. Op deze manier blijft de wachttijd voor iedereen zo kort mogelijk. 

 

Ik zoek hulp

publish-icon Gepubliceerd - 6 feb 2023
Door de combinatie van verdiepende en reflecterende gesprekken op locatie, met persoonlijke online gesprekken, heeft iPractice geen lange wachttijden; je kunt vrijwel direct aan de slag!
nine gramberg ipractice psycholoog
GZ-Psycholoog Nine Gramberg

iPractice biedt iedereen:

  • arrow-icon Vergoede zorg met beoordeling 9+
  • arrow-icon Direct hulp zonder lange wachttijden
  • arrow-icon Vrijblijvend gratis behandeladvies
085-1308900