Home > Psycholoog vinden > Werkwijze

Werkwijze

085-1308900

Om onze zorg zo toegankelijk mogelijk te maken, en jouw behandeling zo effectief mogelijk, maken we gebruik van Blended Care. Dat betekent dat we, naast fysieke gesprekken met een psycholoog, ook online contact inzetten bij jouw behandeling. Laagdrempelig, hoogwaardige psychologische zorg en zonder lange wachttijden.

iPractice Werkwijze 

Blended Care betekent dat je altijd in een team werkt met een spreekkamer psycholoog voor verdiepende gesprekken en een online psycholoog voor laagdrempelig contact en ondersteuning. Bij iPractice geloven we in oplossingsgericht werken en vooral: in jouw veerkracht. Positieve gedragsverandering ontstaat op basis van nieuwe inzichten én het toepassen daarvan. Daarom laten we je tijdens de behandeling actief oefenen met de kennis die je opdoet. 

 

1. Gesprekken met de spreekkamer psycholoog

Voor de gesprekken van 45 minuten spreken we met je af op één van de iPractice locaties of online. De spreekkamer psycholoog neemt dan alle tijd om samen met jou de verdieping op te zoeken. Wat zijn precies de oorzaken die onder je klacht liggen? Welke oplossingen zijn beschikbaar? Je gaat altijd naar huis met meer inzicht en vaak ook met een oefening.

 

2. Gesprekken met de online psycholoog

Tussen de verdiepende gesprekken door, heb je via chat of videobellen contact met je online psycholoog. De online psycholoog is er speciaal voor laagdrempelig contact, delen van oefeningen en ondersteuning tussendoor. 

 

Loop je tegen iets lastigs aan? Bel je online psycholoog direct om je hart te luchten, of de oefening die je mee hebt gekregen nog eens uitgelegd te krijgen. Of gewoon om een vraag die je bezighoudt te beantwoorden. 

 

Het is altijd mogelijk direct contact op te nemen via de chat. Je schrijft of vertelt wat je voelt en wat dat met je doet. Onze psychologen reageren tijdens kantooruren. De online psychologen helpen je ook om te oefenen met dat wat je leert tijdens je behandeling. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Je blijft gedurende week actief bij je doelen betrokken en oefent met nieuw gedrag.

En natuurlijk is de online psycholoog er ook om behaalde successen met je te vieren!

 

Tussentijdse evaluatie

Op de helft van je behandeling vindt er een evaluatie plaats. Voor deze sessie vul je een vragenlijst in. Tijdens de sessie blik je samen met de spreekkamer psycholoog terug op jouw doelen. Wat heb je al bereikt in de afgelopen sessies en waar ligt de focus op in de overgebleven sessies?

 

Eindgesprek

De laatste twee weken van de behandeling zijn gericht op het evalueren van jouw behandeltraject en het terugvalpreventieplan. Dit plan maak je samen met de online psycholoog. Aan het einde van jouw behandeltraject heb je voldoende vertrouwen om zelf met de aangereikte tools verder te gaan. Tijdens het eindgesprek wordt de gehele behandeling geëvalueerd.

 

Combineer
 face-to-face gesprekken met online contact


Face-to-face gesprekken

Zijn er om diepgang te bereiken


Frequent online contact

Hulp bij dagelijkse vraagstukken via chat en videobellen


100% online óók mogelijk

Gesprekken kunnen ook online via videobellen plaatsvinden

Kom je er zelf niet uit?

Zit je niet lekker in je vel en kom je er niet uit? Met een psycholoog in gesprek gaan kan een uitkomst bieden. Of het nu een mindere periode op je werk is, een bepaalde angst, een depressie, een trauma of een slaapprobleem.

 

publish-icon Gepubliceerd - 23 sep 2021
Door de combinatie van verdiepende en reflecterende gesprekken op locatie, met persoonlijke online gesprekken hebben wij bij iPractice geen wachttijden, je kunt direct aan de slag!
nine gramberg ipractice psycholoog
GZ-Psycholoog Nine Gramberg

iPractice biedt iedereen:

  • arrow-icon Vergoede zorg met beoordeling 9+
  • arrow-icon Direct hulp zonder lange wachttijden
  • arrow-icon Vrijblijvend gratis behandeladvies
085-1308900

Psychologen gespecialiseerd in depressie, angststoornis, PTSS, trauma

anne cuijpers ipractice psycholoog

Anne Cuijpers

psychologist_anne_de_wild_ipractice

Anne de Wild

Elle-Sofie Wever

Romy Tolboom