iPractice biedt iedereen:

Blended Care: wat is het en hoe werkt het?

Gecontroleerd door psycholoog : Nine Gramberg

Om onze zorg zo toegankelijk mogelijk te maken, en jouw behandeling zo effectief mogelijk, maken we gebruik van Blended Care. Dat betekent dat we, naast fysieke gesprekken met een psycholoog, ook online contact inzetten bij jouw behandeling.

  • Geen lange wachttijden
  • Laagdrempelig
  • Hoogwaardige psychologische zorg

 

Direct naar

 

iPractice biedt iedereen:

Over de Blended Care werkwijze 

Blended Care betekent dat je altijd in een team werkt met een spreekkamer psycholoog voor verdiepende gesprekken en een online psycholoog voor laagdrempelig contact en ondersteuning. Bij iPractice geloven we in oplossingsgericht werken en vooral: in jouw veerkracht. Positieve gedragsverandering ontstaat op basis van nieuwe inzichten én het toepassen daarvan. Daarom laten we je tijdens de behandeling actief oefenen met de kennis die je opdoet. 

 

1. Gesprekken met de spreekkamer psycholoog

Voor de gesprekken van 45 minuten spreken we met je af op één van de iPractice locaties of online. De spreekkamer psycholoog neemt dan alle tijd om samen met jou de verdieping op te zoeken. Wat zijn precies de oorzaken die onder je klacht liggen? Welke oplossingen zijn beschikbaar? Je gaat altijd naar huis met meer inzicht en vaak ook met een oefening.

 

2. Gesprekken met de online psycholoog

Tussen de verdiepende gesprekken door, heb je via chat of videobellen contact met je online psycholoog. De afspraken duren tussen de 10 en 30 minuten. De online psycholoog is er speciaal voor laagdrempelig contact, delen van oefeningen en ondersteuning tussendoor. 

 

Loop je tegen iets lastigs aan? Bel je online psycholoog direct om je hart te luchten, of de oefening die je mee hebt gekregen nog eens uitgelegd te krijgen. Of gewoon om een vraag die je bezighoudt te beantwoorden. 

 

Het is altijd mogelijk direct contact op te nemen. Jij schrijft of vertelt wat je voelt en wat dat met je doet en de psycholoog geeft je meteen tips om met die klacht om te gaan. Op deze manier helpt de online psycholoog je om gedurende de week actief bij je doelen betrokken te blijven en te blijven oefenen met je nieuwe gedrag.

En natuurlijk is de online psycholoog er ook om behaalde successen met je te vieren!

 

Hoe ziet de start van het behandelingstraject eruit?

 

1. Online intake 

Ieder therapietraject begint met een vragenlijst en een online gesprek met een psycholoog van ongeveer 20 minuten. Samen met de psycholoog bespreek je je klachten en wat je hulpvraag is. Ook kijken we naar welke online en offline psycholoog een match vormen.

2. Gesprek met spreekkamer psycholoog

Kort daarna plannen we een gesprek van 45 minuten met de spreekkamer psycholoog in op een van onze locaties. Online is ook mogelijk! Op basis van dit gesprek stel je samen met de psycholoog een behandelplan op.

3. Verwijzing & start behandeling

Hierna ga je direct aan de slag met jouw online psycholoog. Het laagdrempelige contact met de online psycholoog zorgt ervoor dat je direct actief in de behandeling zit. Als je een verwijzing van de huisarts hebt, dan worden de kosten van een psycholoog vergoed vanuit het basispakket van jouw zorgverzekering!

 

Kom je er zelf niet uit?

Zit je niet lekker in je vel en kom je er niet uit? Of weet je niet wanneer je naar de psycholoog stapt? Met een psycholoog in gesprek gaan kan een uitkomst bieden. Of het nu een mindere periode op je werk is, een bepaalde angst, een burn-out, een trauma of een slaapprobleem.

 

Ik wil direct een behandeling 

Emoties en gevoelens kennen geen wachttijd. Bij iPractice heb je in meeste gevallen geen wachtlijst;

Twijfel je of je psychologische hulp nodig hebt? De psychologen van iPractice denken graag met je mee via 085-1308900. Je krijgt altijd meteen een psycholoog aan de lijn.

GZ-Psycholoog : Nine Gramberg

“Door de combinatie van verdiepende en reflecterende gesprekken op locatie, met persoonlijke online gesprekken hebben wij bij iPractice geen wachttijden, je kunt direct aan de slag!“

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.