iPractice biedt iedereen:

Blended Care: wat is het en hoe werkt het?

Gecontroleerd door psycholoog : Sam Saxton

Bij Blended Care worden on- en offline contactmomenten met een psycholoog afgewisseld. Eens per 1 – 2 weken bezoek je een iPractice-psycholoog op locatie voor een gesprek van 45 minuten. Daarnaast kun je op ieder moment een online afspraak met een psycholoog inplannen. Je praat dan via videobellen of de chat, en je kunt eventueel samen oefeningen doen. Zo’n gesprek duurt tussen de 10 – 30 minuten.

Ieder therapietraject start met een online intakegesprek van 45 minuten. Voor dit gesprek vragen we je om eerst online een vragenlijst in te vullen. Op basis van deze lijst en het gesprek, stellen we een (voorlopig) behandelplan en een diagnose op. Het gesprek op locatie volgt daarna, en neemt ook 45 minuten in beslag. In dit gesprek gaan we voor het eerst de diepte in.

iPractice biedt iedereen:

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het denken en doen van de mens, en dan vooral: het denken en doen waar mensen zelf last van hebben. Het doel van een psycholoog is om een passende behandeling te bieden, waardoor de klachten afnemen.

De psychologen van iPractice behandelen ieder probleem zorgvuldig en discreet. Samen me jou gaan ze op zoek naar de oorzaak. Daarnaast leggen ze de nadruk op jouw persoonlijke krachten en op alles wat wél goed gaat. Zo kom je steeds wat sterker uit de gesprekken.

Moet ik eerst naar de huisarts?

Als je wilt dat de zorgverzekering jouw kosten voor een psycholoog vergoedt, dan heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. Wil je de behandeling zelf betalen? Dan heb je geen verwijsbrief nodig en hoef je niet naar de huisarts toe.

Hoe krijg ik een verwijzing?

Je krijgt een verwijzing voor een gesprek met een psycholoog van je huisarts of bedrijfsarts. Je legt bij deze arts uit wat je klachten zijn. Als hij of zij denkt dat een behandeling kan helpen, dan geeft de arts je een verwijsbrief mee.

Kan ik zonder verwijzing bij een psycholoog terecht?

Ja, je kunt bij iPractice zonder verwijzing terecht. Als je geen verwijsbrief hebt, kun je de kosten van de (online) psycholoog niet bij je zorgverzekering declareren. Dat betekent dat de kosten voor eigen rekening zijn. Ook is het mogelijk dat we, in overleg, de kosten bij jouw werkgever in rekening brengen.

Wij helpen je

Ben je op zoek naar professionele hulp? Of twijfel je of je hulp nodig hebt? We komen graag met je in contact via 085 130 8900.

Psycholoog : Sam Saxton

“In behandeling werken we er samen aan om jezelf op een positieve manier te motiveren om weer dingen te ondernemen“

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.