iPractice biedt iedereen:

Blended Care: wat is het en hoe werkt het?

Auteur : Jesper Vieveen

Gecontroleerd door psycholoog : Nine Gramberg

Bij iPractice kun je laagdrempelig terecht voor hoogwaardige psychologische zorg. Zonder lange wachttijden. Om onze zorg zo toegankelijk mogelijk te maken, en jouw behandeling zo effectief mogelijk, maken we gebruik van Blended Care. Dat betekent dat we, naast fysieke gesprekken met een psycholoog, ook online contact inzetten bij jouw behandeling.

In dit artikel:

  1. Over de Blended Care van iPractice
  2. Zo gaan de fysieke gesprekken
  3. Zo gaan de online gesprekken
  4. Mentale zorg zonder wachttijden
  5. Ik heb hulp nodig

 

iPractice biedt iedereen:

Over de Blended Care van iPractice

Bij iPractice werken we volgens het principe van Blended Care. Dat betekent dat je altijd in een team werkt met een spreekkamer psycholoog voor verdiepende gesprekken en een online psycholoog voor laagdrempelig contact en ondersteuning. De verdiepende gesprekken duren steeds ongeveer 45 minuten, en vinden plaats op locatie of online. Tijdens deze afspraken worden jouw persoonlijke doelen bepaald en krijg je handvatten mee om aan die doelen te werken. Met de online psycholoog verloopt het contact altijd via chat of videobellen. Deze afspraken duren tussen de 10 en 30 minuten en bieden snelle ondersteuning tussendoor. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld direct contact opnemen als je angst of een andere klacht ervaart. Jij schrijft of vertelt wat je voelt en wat dat met je doet, en de psycholoog geeft je meteen tips om met die klacht om te gaan. Op deze manier helpt de online psycholoog je om gedurende de week actief bij je doelen betrokken te blijven en te blijven oefenen met je nieuwe gedrag. En natuurlijk is de online psycholoog er ook om behaalde successen met je te vieren. 

Ieder therapietraject begint met een vragenlijst en een online gesprek met een psycholoog van ongeveer 20 minuten. Samen maak je helder waar je last van hebt en wat je hulpvraag is. Zo wordt snel duidelijk wat precies je hulpvraag is. Kort daarna plannen we een gesprek van 45 minuten met een spreekkamer psycholoog in, op een van onze locaties of ook online. Op basis van dit gesprek zal je samen met de psycholoog een behandelplan opstellen.

Bij iPractice geloven we in oplossingsgericht werken en vooral: in jouw veerkracht. Omdat positieve gedragsverandering ontstaat op basis van nieuwe inzichten én het toepassen daarvan, laten we je tijdens de behandeling actief oefenen met de kennis die je opdoet. 

 

Zo gaan de gesprekken met de spreekkamer psycholoog

Voor de gesprekken van 45 minuten spreken we met je af op één van onze iPractice-locaties of online. De spreekkamer psycholoog neemt dan alle tijd om samen met jou de verdieping op te zoeken. Wat zijn precies de oorzaken die onder je klacht liggen? Welke oplossingen zijn beschikbaar? Je gaat altijd naar huis met meer inzicht en vaak ook met een oefening. 

Goed om te weten: bij iPractice bieden we verschillende behandelmethodes en stijlen aan. Bij ons overzicht van psychologen zie je wat er allemaal mogelijk is én wat er eventueel het beste bij jou past. 

 

Zo gaan de gesprekken met de online psycholoog

Tussen de verdiepende gesprekken door, heb je contact met je online psycholoog. De online psycholoog is er speciaal voor laagdrempelig contact, delen van oefeningen en ondersteuning tussendoor. Bijvoorbeeld als je tegen iets lastigs aanloopt, en daar even snel je hart over wilt luchten. Om de oefening die je mee hebt gekregen nog eens uitgelegd te krijgen. Of gewoon, om een vraag die je bezighoudt te beantwoorden. 

 

Mentale zorg zonder wachttijden

Emoties en gevoelens kennen geen wachttijd, daarom kun je bij iPractice altijd direct terecht. Je krijgt bij het eerste telefoontje naar iPractice gelijk een psycholoog aan de lijn. Samen met een matching psycholoog ontdek je of jouw hulpvraag past bij iPractice. Aan de hand van jouw hulpvraag en persoonlijke voorkeuren word je gematcht aan jouw twee psychologen.

Na de matching ga je direct aan de slag met jouw online psycholoog. Je kijkt samen naar je klachten en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Het laagdrempelige contact met de online psycholoog zorgt ervoor dat je direct actief in de behandeling zit. Onze werkwijze zorgt ervoor dat je direct en op een intensieve manier behandeld wordt.

 

Ik heb hulp nodig

Ben je op zoek naar psychologische hulp? Of twijfel je of je hulp nodig hebt? De psychologen van iPractice denken graag met je mee.  Je bereikt ons via 085-1308900. Je krijgt altijd meteen een psycholoog aan de lijn.

GZ-Psycholoog : Nine Gramberg

“Door de combinatie van verdiepende en reflecterende gesprekken op locatie, met persoonlijke online gesprekken hebben wij bij iPractice geen wachttijden, je kunt direct aan de slag!“

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.