iPractice biedt iedereen:

Wat kost een psycholoog?

Gecontroleerd door psycholoog : Carmen Smit

De kosten om in Nederland naar een psycholoog te gaan zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld. Als je een verwijzing van de huisarts hebt, dan komen de kosten van een psycholoog meestal voor de rekening van je zorgverzekering. Bij iPractice wordt aan het begin van het behandelprogramma duidelijk besproken welke zorg we aan je kunnen leveren. We geven je daarmee ook inzicht in de te verwachten kosten.

 

Kosten van zorg bij iPractice:

iPractice heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. De rekening van jouw zorg wordt dan direct naar je zorgverzekeraar gestuurd. Hebben wij geen contract met de zorgverzekeraar waar jij verzekerd bent of wil je de zorg zelf betalen?

De kosten hangen dan af van het aantal maanden dat je in behandeling bent. De precieze kosten zijn afhankelijk van het aantal contactmomenten met onze psychologen. Om je een indicatie te geven zijn de kosten bij benadering als volgt:

 • Alleen intake traject: € 250,-
 • Traject Kort (1-2 maanden): € 650,-
 • Traject Middellang (2-3 maanden): € 1050,-
 • Traject Intensief (3-5 maanden): € 1650,-

Vergeet niet dat je zorgverzekeraar standaard een eigen risico van € 385,- per kalenderjaar rekent. Aanvullende en losse consults met een psycholoog van iPractice kosten € 130,- per consult.

iPractice biedt iedereen:

 

Vergoedt mijn verzekering de kosten voor een psycholoog?

De meeste verzekeraars vergoeden alle kosten van zorg bij iPractice. Je hebt hiervoor altijd een verwijsbrief nodig van bijvoorbeeld de huisarts. De volgende verzekeraars vergoeden onze zorg:

 • Menzis, Anderzorg, Hema en VinkVink;
 • VGZ, IZA, UMC, Univé, Zekur, Bewuzt en IZZ;
 • A.S.R., Ditzo en De Amersfoortse;
 • DSW, InTwente en Stadholland;
 • ONVZ, PNOzorg, VvAA en Jaaah;
 • Zorg & Zekerheid en AZVZ
 • EUCARE, Aevitae
 • CARESQ

Met de andere verzekeraars hebben wij geen afspraak (Achmea – te weten Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO, Interpolis, ProLife – ENO). Dat wil zeggen dat deze verzekeraars een deel van de kosten voor zorg vergoeden, bijvoorbeeld 70%. Je betaalt de zorg dan aan iPractice en declareert de nota bij je verzekeraar. Wij helpen je graag dus bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Voor 2022 zijn we nog in gesprek met CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, JustCZ en CZdirect. Bel ons als je bij een van deze maatschappijen verzekerd bent. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

 

Is er een verschil tussen de kosten voor on- en offline behandeling?

Nee, de kosten voor een online consult zijn hetzelfde als de kosten voor een fysiek gesprek met een psycholoog.

 

Vraag een gesprek met een psycholoog aan

Wil je eens vrijblijvend met een van onze psychologen bellen? Of een gesprek inplannen? We staan voor je klaar via 085 130 8900.

Matching psycholoog : Carmen Smit

“Door de combinatie van verdiepende en reflecterende gesprekken op locatie, met persoonlijke online gesprekken hebben wij bij iPractice geen wachttijden, je kunt direct aan de slag met onze interactieve zorgprogramma’s.“

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.