GZ-psycholoog

Uitdagende positie als psycholoog-hoofdbehandelaar of psychotherapeut bij een vernieuwende zorginstelling in de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam (20 – 36 uur).

Bekijk vacature

GZ-psycholoog (20-36 uur)

Werken in hartje Amsterdam in een leuk en dynamisch team? Wij bieden je een kleinschalige en innovatieve omgeving waarin kwaliteit en ruimte voor ontwikkeling voorop staan.

Wie ben jij?

Je bent goed opgeleid en BIG-geregistreerd. Je bent optimistisch, je hebt tempo maar kunt ook vertragen, je houdt van de dialoog en je hebt een goed ontwikkeld zorginhoudelijk inzicht. Naast het vakmanschap als GZ-psycholoog of psychotherapeut, vind je het leuk om geïnspireerd te worden door domeinen buiten de psychologie, zoals door filosofie, sport, kunst of nieuwe technologie.

Wat is iPractice?

 • iPractice is een zorginstelling die reguliere behandelcontacten aanvult met dagelijkse online begeleiding en interventies.
 • Wij hebben inhouse expertise op het gebied van technologieontwikkeling, waardoor onze interactieve zorgprogramma’s makkelijk toegankelijk zijn en echt bijdragen aan betere diagnostiek en behandeling.
 • Als GZ-psycholoog of psychotherapeut ben je verantwoordelijk voor de reguliere behandelcontacten op onze prachtige locaties in het centrum van Amsterdam. De online interventies worden uitgevoerd door ons team van online psychologen (MSc-psychologen).
 • Wat betreft behandeling combineren wij klachtgerichte interventies met transdiagnostische interventies gericht op leefstijl, sociale relaties en maatschappelijke participatie. Wij hanteren de evidence based principes van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT), EMDR, oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie.
 • Wij werken met interactieve zorgprogramma’s met als doel om onze cliënten te motiveren richting nieuwe, helpende patronen van denken, voelen en doen.
 • Wij behandelen mensen met angst, depressie, trauma, burn-out, milde persoonlijkheidsproblematiek en/of (psycho)somatische aandoeningen. Onze verwijzers zijn huisartsen.
 • Wij streven naar integrale zorg, met korte lijnen naar disciplines binnen en buiten de GGZ. Een intake bij de fysiotherapeut en fysieke training of running therapy kunnen onderdeel zijn van ons aanbod. Op het gebied van farmacologie werken wij samen met huisartsen en psychiaters.
 • Onze behandelingen worden vergoed door zorgverzekeraars conform de basis GGZ. Wij bedienen ook cliënten die hun behandelingen (deels) zelf betalen. In de loop van 2020 gaan wij ook specialistische zorg leveren.

Wat maakt ons een aantrekkelijke werkgever?

 • Binnen de kaders van evidence based werken is er ruimte voor behandeling op maat.
 • Wij matchen de arbeidsvoorwaarden van de grote GGZ instellingen: je ontvangt een dienstverband/salaris met pensioenregeling, vakantiegeld, dertiende maand en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. In plaats van een dienstverband, kun je ook kiezen voor freelance/ZZP basis.
 • Wij geloven in een kleine organisatie waarin het management ondersteunend is aan de behandelaar en de behandelaar actief betrokken wordt bij de zorginhoudelijke en strategische koers van de instelling.
 • Wij vinden dat je als behandelaar moet kunnen doen waar je goed in bent: zorg verlenen. Daarom optimaliseren en automatiseren wij onze administratieve processen opdat administratie tot een minimum beperkt wordt.
 • Wij geloven in het effect van een healing environment. Dit geldt niet alleen voor de cliënt, maar ook voor de behandelaar. Je werkt prettig in een mooie en inspirerende omgeving. Wij bieden je deze omgeving op onze locatie aan de Nieuwe Herengracht.
 • De waarden die we aan onze cliënten meegeven, passen we ook toe op onszelf. Daarom bieden wij bovengemiddeld ruimte voor overleg, reflectie, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Wij organiseren wekelijks een indicatie-staf en multidisciplinair overleg. Maandelijks is er een intervisie. Elk kwartaal is er overleg over de zorginhoudelijke en strategische koers van de praktijk.
 • Om richting te geven aan je professionele ontwikkeling, ontvang je een opleidingsbudget van 1.600 euro per jaar, die je kan besteden aan congressen, externe supervisie en cursussen. We maken samen een ontwikkelplan dat we periodiek evalueren.

​Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

 • Je levert als hoofdbehandelaar patiëntenzorg (diagnostiek en behandeling)
 • Je onderhoudt actief contacten met verwijzers
 • Je neemt deel aan het intercollegiale overleg
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van onze interactieve zorgprogramma’s
 • Je geeft werkbegeleiding aan MSc-psychologen

​Vervolgstappen

Stuur je motivatiebrief en CV naar Gijs Coppens, GZ-psycholoog, via zoila@ipractice.nl.

Voor vragen over de vacature kun je bellen met 06-25339682.

Wij streven er naar deze vacature in te vullen in februari/maart 2020. Als je geïnteresseerd bent willen we je vragen zo spoedig mogelijk je brief en CV op te sturen. Een gesprek wordt in overleg gepland.

Kernwoorden: blended care, interactieve zorgprogramma’s, evidence based, healing environment, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en opleidingsbudget.