Huisartsenlezing: EMDR 7 november 2022

Vorm: thuis – live online learning

Datum: ma 7 november, 17:00 – 18:00 uur

Accreditatie: geaccrediteerd (accreditatie alleen voor huisartsen)

Kosten: kosteloos voor huisartsen en POH-GGZ

Docenten:

 • Irene Bakker, GZ-psycholoog iPractice
 • Imke Nout, GZ-psycholoog iPractice  Opleidingsinformatie:

  Tussen de 52% tot 81% van Nederlanders maakt ooit in het leven een schokkende gebeurtenis mee. Een trauma kan ontstaan na een nare of schokkende gebeurtenis of een reeks van nare gebeurtenissen. De meeste mensen verwerken een traumatische ervaring op eigen kracht. Indien iemand het moeilijk vindt om een trauma te verwerken, kan het behoorlijk wat klachten geven. Denk aan: angsten en paniek, herbelevingen en vermijdingsgedrag.

  Deze klachten kunnen goed behandeld worden. EMDR is één van de mogelijkheden om een trauma te behandelen. 

  Tijdens deze lezing ziet u aan de hand van casussen hoe EMDR in de praktijk werkt. Daarnaast hoort u hoe u hierover met cliënten kunt spreken en wanneer u een cliënt wel of niet kunt doorverwijzen. Er wordt ook verwezen naar betrouwbare bronnen voor meer informatie over EDMR.


  Competenties

  • Vakinhoudelijk/ klinisch handelen;
  • Samenwerking;
  • Kennis en wetenschap.

  Doelstellingen

  • Kennis vergroten over EMDR als behandeling;
  • De herkenning optimaliseren;
  • Verschil kunnen maken tussen een bGGZen sGGZ indicatie t.b.v. verwijzing.

  Beoogd Resultaat

  Er is een gedegen en up to date kennis over wat EMDR is, wanneer het wordt ingezet en hoe je de juiste verwachtingen schept voor de cliënt. De indicatiestelling hiervoor is besproken en er is voldoende kennis van de behandelwijze om te kunnen verwijzen naar een geschikte zorgaanbieder in de bGGZ of sGGZ.

  In vervolgbijeenkomst(en)

  Het streven is om een geaccrediteerde serie huisartsenlezingen te organiseren. Het zal telkens (medisch) psychologische onderwerpen betreffen.

  Werkvormen

  Er wordt gestart met een plenaire lezing. O.b.v. eerdere feedback zal er geen interactief gedeelte plaatsvinden. Wel is er alle ruimte voor vragen en inbreng eigen casuïstiek.

  NieuwsWebinar
  ×