Welkom bij iPractice

Het snelste antwoord op jouw vragen vind je hieronder

Voor een aanmelding en het inplannen van afspraken hebben we een verwijsbrief nodig van je huisarts.

Heb je al een verwijzing van je huisarts?  

Meestal stuurt je huisarts de verwijsbrief naar ons toe via Zorgdomein. Wij nemen dan met jou contact op om een gesprek in te plannen. 

Als je de verwijzing zelf hebt kan je hieronder het formulier invullen, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op. 

Heb je geen verwijzing van je huisarts?  

Ga eerst naar je huisarts en bespreek je klachten. Als psychologische hulp nodig is, stuurt de huisarts een digitale verwijzing naar iPractice. Wij bellen jou om de intakegesprekken in te plannen.

 

Gemiddeld kun je bij iPractice sneller terecht met jouw hulpvraag, helemaal als je ervoor kiest om de behandeling volledig online te doen.

Wil je de spreekkamer gesprekken op een van de locaties doen? Dan zijn de volgende wachttijden voor het eerste contact een gemiddelde indicatie:

Alkmaar: ongeveer 3 dagen
Amsterdam:
 ongeveer 1 week
Den Haag: ongeveer 1 week
Eindhoven: ongeveer 3 dagen
Groningen: ongeveer 3 dagen
Nijmegen: ongeveer 3 dagen
Rotterdam: ongeveer 3 dagen
Utrecht: ongeveer 3 dagen
Alles online: ongeveer 3 dagen

Dit is de wachttijd tot het eerste gesprek met een van onze psychologen. Als je een behandeling wil starten bij iPractice, plannen we direct met jou een pre-intake in. Voor dit gesprek vragen we je om een online vragenformulier in te vullen, zo kunnen we de behandeling snel starten.

Bij iPractice kun je terecht voor verschillende hulpvragen die passen binnen een kortdurend en doelgericht traject. We behandelen onder andere angstklachten, piekeren, stress, negatief zelfbeeld, aandachtstekortstoornissen, depressie, trauma en PTSS gerelateerde vraagstukken.

ADHD: iPractice helpt jou met hulpvragen die kunnen voortkomen uit een aandachtstekortstoornis. De richtlijn stelt dat cognitieve gedragstherapie de therapie van eerste keuze is. iPractice doet geen uitgebreide diagnostiek om enkel te komen tot een diagnose. Wij schrijven ook geen medicatie voor.

Samen met jou stellen we een behandelplan op dat aansluit bij jouw specifieke hulpvraag. Lees meer over alle behandelingen.

We bieden diverse behandelmethoden aan, waaronder oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness en EMDR-therapie

Psychologen bij iPractice gebruiken elementen uit schematherapie om samen met jou in korte tijd bestaande, disfunctionele patronen te herkennen én te doorbreken. Als je op zoek bent naar langdurige schematherapie kun je beter bij een andere zorgpraktijk terecht.  

Bij iPractice wordt hypnotherapie alleen gegeven ter aanvulling op een evidence-based behandeling.

Samen met jou stellen we een behandelplan op dat aansluit bij jouw specifieke hulpvraag. Lees meer over alle behandelingen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden 100% van onze zorg vanuit de basisverzekering, met uitzondering van het eigen risico.

iPractice heeft geen contract met Achmea (Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en ProLife) en ENO. Kijk op de website van je verzekeraar welke regeling voor jou van toepassing is.

Voor uitgebreide informatie kun je ook kijken op deze pagina

Onze financiële afdeling helpt je graag verder. Je kunt je vraag mailen naar [email protected]. Het is niet mogelijk om te bellen met deze afdeling, je kan dus ook niet doorverbonden worden met deze afdeling.

Wire is een online communicatieplatform. Als je in behandeling bent bij iPractice, vindt hier het online gedeelte van de behandeling plaats.

Wire gebruikt een veilige verbinding. Alleen jij en je psychologen kunnen de berichten lezen.

 1. Download de app Wire 
 2. Maak een account aan: onderaan in de app staat ‘create a Wire personal account’
 3. Vul je e-mailadres in
 4. Je krijgt een verificatiecode via de email, vul die in in de app
 5. Maak een wachtwoord aan
 6. Als je bent ingelogd in de app kun je op het icoontje linksboven klikken, daar staat achter de @ je gebruikersnaam.
 7. Deze gebruikersnaam kan je uploaden in de vragenlijst die je toegestuurd hebt gekregen. Ook kan je de gebruikersnaam naar ons mailen.

Aanmelden bij iPractice, of een andere vraag?

Stuur dan een mail, we reageren binnen twee werkdagen.  

  *velden zijn verplicht

  Contact met de praktijk?

  Op werkdagen zijn wij telefoonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00.

  Let op: Is er sprake van een crisis of heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met je huisarts, de huisartsenpost, 112 of 113.

  anna-bigot-psycholoog-ipractice


  nine gramberg ipractice psycholoog


  nine gramberg ipractice psycholoog


 •   085-1308900 


 • Locaties

  Onze praktijken bevinden zich in Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.


  Naar iets anders op zoek:

  Voor behandelaren

  Ben jij een behandelaar en heb je een vraag? Of wil je je aansluiten bij iPractice? Bel naar 085-5805344

  Voor verwijzers

  Ben je een verwijzer en heb je vragen over hoe je kan doorverwijzen? Neem gerust contact op via 085-5805346

  Online & op locatie

  Geen lange wachttijden

  Zorgverzekering

  Beoordeling 9+

  Online & op locatie

  Geen wachttijden

  Zorgverzekering

  Beoordeling 9+