Home > Psycholoog

Psycholoog

Ik zoek een psycholoog

Wat is een psycholoog en hoe vind je een psycholoog die bij je past? En als je twijfelt of je schaamt je; geen zorgen. Je voelt je al niet lekker in je vel. Antwoorden op jouw vragen vind je hier.

Wat is een psycholoog?

Een psycholoog is een professional die zich richt op de emotionele, gedragsmatige en cognitieve gezondheid. Ze kunnen je helpen bij het omgaan met uitdagingen en problemen in je leven, zoals depressie, angst, relatieproblemen, trauma’s en andere emotionele en mentale gezondheidsproblemen.

Psychologen gebruiken verschillende technieken en methoden, zoals gesprekken, oefeningen en onderzoeken om jou te helpen bij je hulpvraag. Psychologen werken samen met jou om een behandelplan op maat te ontwikkelen en je te helpen bij het bereiken van jouw doelen.

Het doel van een psycholoog is dus om jou te helpen bij het verbeteren van je emotionele en mentale gezondheid, waardoor jij beter in staat bent om te functioneren in je persoonlijke en wellicht ook professionele leven.

Alle psychologen bij iPractice zijn geschoold en getraind om jou te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een oplossing.

 

Hoe vind ik een psycholoog die bij me past?

Het vinden van de juiste psycholoog voor jou is belangrijk, en er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om erachter te komen wie het beste bij je past.

  1. Bepaal je specifieke behoeften: Maak duidelijk wat je precies zoekt in een psycholoog en wat je graag wilt bereiken met de behandeling. in het vrijblijvende kennismaking gesprek kan je dit aangeven.
  2. Lees aanbevelingen van anderen: Bij iPractice vind je meerdere ervaringsverhalen van cliënten zoals Luc en Sandra. Of bezoek ZorgkaartNederland – het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg voor meerdere ervaringsverhalen.
  3. Orienteer: bekijk de team pagina waar je alle erkende psychologen van iPractice vind, welke klachten ze behandelen en welke behandelingsvormen ze uitvoeren.
  4. Onderzoek opleidingen en ervaringen: Alle psychologen bij iPractice zijn vakkundig en opgeleid met ruime praktijk ervaring. Op de individuele profielen van psychologen vind je ook meer informatie over hun opleidingsachtergrond.
  5. Vraag om een telefonische intake: iPractice biedt vrijblijvend een gratis telefonische intake aan, waardoor je kunt praten over je specifieke behoeften en ons kunt beoordelen op een wederzijdse ‘klik’.

Onthoud dat het vinden van de juiste psycholoog voor jou tijd en geduld vereist, maar het is de moeite waard om de juiste persoon te vinden die je kan ondersteunen bij het bereiken van je doelen.

 

De eerste stap zetten

Het is heel normaal om twijfels te hebben over het stappen naar een psycholoog. Als je meer wilt weten, raden we je aan om te lezen over wanneer je naar een psycholoog stapt.

Het nemen van de stap om professionele hulp te zoeken, is een teken van sterkte en verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn. Je voelt misschien schaamte om te gaan, maar dat hoeft absoluut niet. Het is niet iets om je voor te schamen: het is belangrijk om te begrijpen dat emotionele en mentale gezondheidsproblemen net zo gewoon zijn als fysieke gezondheidsproblemen en dat het niets is om je voor te schamen.

Je kan je angstig voelen bij het zoeken van hulp, ook dat dierbaren of naasten het ‘weten’. Psychologen bij iPractice zijn bewust zijn van deze zorgen en garanderen anonimiteit. En je hoeft het niet alleen te doen. Je bent immers niet alleen in het oplossen van je problemen. Hulp is beschikbaar.

 

Hulp

publish-icon Gepubliceerd - 23 sep 2021
Met een psycholoog praten kan helpen. Als je niet precies weet wat er aan de hand is, geen zorgen. Samen kunnen we je zorgen bespreken.
nine gramberg ipractice psycholoog
GZ-psycholoog Nine Gramberg

iPractice biedt iedereen:

  • arrow-icon Vergoede zorg met beoordeling 9+
  • arrow-icon Direct hulp zonder lange wachttijden
  • arrow-icon Vrijblijvend gratis behandeladvies