Even voorstellen: Carlos Hoogenboom (GZ psycholoog)

“Waar ik voldoening uit haal, is getuige te zijn van de groei die een cliënt in korte tijd doormaakt. Iemand worstelt met zichzelf of de wereld, stelt zich vervolgens open voor hulp, gaat uitdagingen aan en komt uiteindelijk weer boven. Het geeft mij veel energie om daaraan te mogen bijdragen met onze gereedschappen.” Carlos is 34 jaar en GZ-psycholoog bij iPractice. Hoe dat is? Ik vroeg het hem.

 

De interesse voor het doen en laten van de mens is er bij Carlos met de paplepel ingegoten. Zijn vader was journalist en schreef als columnist scherpe observaties voor de krant. Zijn moeder was lerares Spaans en hield ervan om met mensen te werken. Eigenschappen die Carlos heeft meegekregen van zijn ouders, wat resulteerde tot de studiekeuze psychologie.

 

“Tijdens de bachelor psychologie is mijn interesse in het klinische eigenlijk geleidelijk ontstaan. De vakken over depressie, angst en trauma en hoe dat allemaal werkt, vond ik altijd het interessantst.” Ook de toepassing van deze kennis op zijn eigen leven boeide hem: “Praten in het openbaar heb ik bijvoorbeeld altijd wel spannend gevonden. Op zekere hoogte was ik daarom, toen nog onbewust, ook vanuit zelfstudie geïnteresseerd in klinische psychologie. Angsten overwinnen geeft zo’n kick, daar wilde ik anderen ook mee helpen.”

 

Carlos is een psycholoog die graag vertraagt en dicht bij het gevoel probeert te komen. “Ik wil een veilige omgeving creëren en mensen helpen door ruimte te geven aan heftige gevoelens en deze in eerste instantie te normaliseren. Er is een tendens dat het schaamtevol is om je rot te voelen, maar pijnlijke gevoelens en gedachtes horen er helaas wel een beetje bij. Hoewel het soms lastig is, is het gelukkig ook mogelijk om je te focussen op mooie, belangrijke en waardevolle zaken in het leven.” Makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe help je mensen tot die inzichten komen? “Ik probeer met iemand mee te denken, met gevoel voor empathie en compassie. Maar je moet ook kritische vragen durven stellen en je mag iemand best confronteren. Dat spanningsveld is superinteressant” 

 

En de stap bevalt, vertelt Carlos enthousiast: “Ik ben trots dat ik deel uitmaak van een organisatie die het op een andere manier durft te bekijken. De blended werkwijze maakt de behandeling echt effectiever. Je hebt gewoon 2 psychologen voor de prijs van 1! De behandeling is dan intensiever én je hebt meerdere perspectieven op je probleem.” Maar niet alleen inhoudelijk is het een goede match: “Naast een mooi pand en lekkere lunch vind ik het heel tof dat iedereen door elkaar loopt, je merkt echt dat je een team bent. Online psychologen, marketing, financieel, tech, alles loopt door elkaar heen, dat maakt de organisatie enorm dynamisch en gezellig.”

 

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Bekijk de openstaande vacatures via de knop hierboven of kom via onderstaand formulier direct in contact met onze Head of Talent.

Wil je meer weten over onze vacatures?

Hoi! Ik ben Jolien, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over iPractice of een specifieke vacature? Twijfel niet en neem contact met me op!

recruiter_jolien_gesink_ipractice

Jolien Gesink, Talent Acquisition Specialist. [email protected]

Contactformulier

Ook kun je het contactformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    AcademyEven voorstellenNieuws
    ×