Home Ervaringen Ervaringsverhaal Lisanne

Lisanne

Gepubliceerd op jan 29, 2024

“Tijdens de behandeling leerde ik het seksueel misbruik te accepteren. Ik kan nu toegeven dat het gebeurd is en ik geef mezelf niet meer de schuld”.

Lisanne, 23 jaar en student in Groningen, heeft een aantal jaren geleden een heel nare seksuele ervaring gehad. Ze is seksueel misbruikt. Ze worstelde lang met haar schuldgevoelens en durfde niet te praten met anderen over wat ze had meegemaakt. Op een gegeven moment liep ze vast en besloot ze hulp te zoeken. Via haar huisarts kwam ze bij iPractice Groningen.

 

“Een aantal jaren geleden heb ik een hele nare seksuele ervaring gehad. Ik ben seksueel misbruikt.”

Ik durfde er heel lang niet over te praten en stopte het weg. Ik heb er een hele tijd in m’n eentje mee gelopen.

 

“Ik gaf mezelf de schuld van wat er gebeurd was.”

Ik gaf mezelf een lange tijd de schuld van wat er gebeurd was. Dit maakte het extra moeilijk om het er met anderen over te hebben. Uiteindelijk duurde het drie jaar tot ik er openlijk over durfde te praten.

 

“Er niet over praten, maakte het verwerken moeilijker.”

Ik was bang voor de meningen van andere mensen. Ik durfde het niet hardop te zeggen. Er niet over praten, zorgde ervoor dat het verwerken moeilijk ging’.

 

“Op dat moment dacht ik, nu is het tijd om er iets aan te doen.”

Toen ik een relatie kreeg, merkte ik dat ik er niet helemaal voor durfde te gaan. Ik kon me niet openstellen en ik had er weinig gevoel bij. Mijn partner merkte dit ook. Op dat moment dacht ik: nu is het tijd om er iets aan te doen.

 

“iPractice had geen wachtlijst. Ik werd direct geholpen.” 

Ik ging naar de huisarts en vertelde wat er gebeurd was. De huisarts gaf mij een verwijzing voor de psycholoog. iPractice had geen wachtlijst. Ik werd direct geholpen.

 

“Ik raad iedereen de blended care werkwijze van iPractice aan.” 

Ik raad iedereen de blended care werkwijze van iPractice aan. Er gebeurt zoveel tussen de afspraken door. Dit kun je bij iPractice meteen in de chat delen. Als je iets stuurt, heb je binnen een dag een terugkoppeling van een psycholoog. Je kunt dingen ook teruglezen. Het online gedeelte was voor mij écht van toegevoegde waarde.

 

“De psycholoog zette EMDR in voor traumabehandeling”

Tijdens de fysieke afspraken zette de psycholoog EMDR in als traumabehandeling. Op deze manier kon ik de negatieve ervaringen verwerken. Dit vond ik wel pittig. De behandeling duurde in totaal een half jaar.

 

“Sinds mijn vriendin het weet, praat ik makkelijker over mijn gevoelens”

De psycholoog gaf mij de opdracht om iemand in mijn omgeving te kiezen en over het seksueel misbruik te vertellen. Iemand die vertrouwd voelt. Ik vertelde het aan een vriendin. Sinds zij het weet, vind ik het makkelijker om over mijn gevoelens te praten. Zij kent nu het hele verhaal.

 

“Geef jezelf niet de schuld!” 

Tijdens de behandeling leerde ik het seksueel misbruik te accepteren. Ik kan nu toegeven dat het gebeurd is en ik geef mezelf niet meer de schuld. Als iemand ongevraagd over jouw grenzen gaat, geef dan niet jezelf de schuld!

 

Zelf op zoek naar hulp?
Heb je een zelfde soort ervaring als Lisanne meegemaakt? Twijfel niet om hulp te zoeken. Bel nu vrijblijvend met 085-0131245 en krijg direct een psycholoog aan de lijn. Of vul hier het contactformulier in.

 

iPractice biedt iedereen:

  • ✅ Vergoede zorg met beoordeling 9+
  • ✅ Direct hulp zonder lange wachttijden
  • ✅ Vrijblijvend gratis behandeladvies
085-1308900

Ontmoet onze geaccrediteerde Psychologen

nine gramberg ipractice psycholoog
Nine Gramberg
GZ-psycholoog
Keri Mans
psycholoog
simone das dores ipractice psycholoog
Simone das Dores
Klinische psycholoog
bregje brenninkmeijer ipractice psycholoog
Bregje Brenninkmeijer
GZ-psycholoog
Bekijk meer psychologen