Home Ervaringen Ervaringsverhaal Tessa

Tessa

Gepubliceerd op apr 17, 2024

“En ik kan me weer blij en gelukkig voelen. Ik had niet verwacht dat dat nog kon.”

Tessa, 18 jaar, kwam bij iPractice voor angstklachten die zij ervaarde na haar eindexamens op de middelbare school. Ze was eerder al in behandeling bij de POH-GGZ, maar na haar eindexamens voelde ze zich opeens niet goed. Ze kreeg last van depressieve klachten en had regelmatig paniekaanvallen. Toen heeft ze besloten om intensievere hulp te zoeken bij iPractice.

 

“De eindexamens gingen goed, maar daarna viel ik in een soort gat. Het ging opeens heel slecht met me.”
“Ik heb heel hard gewerkt voor mijn eindexamens en dat had ook wel zijn kosten. De eindexamens gingen goed, maar daarna viel ik in een soort gat. Het ging opeens heel slecht met me. Ik kon me nergens meer toe zetten en vond niks leuk meer.”

 

“Bij iPractice kon ik direct terecht omdat er geen wachtlijst was.”
“Ik was al in behandeling bij de POH-GGZ voor stressmanagement en perfectionisme. Toen ik daarnaast last kreeg van paniekaanvallen besloot ik dat ik meer hulp nodig had. Ik ben naar de huisarts gegaan en ik kreeg een verwijzing voor de psycholoog. Bij iPractice kon ik direct terecht omdat er geen wachtlijst was. Natuurlijk heb ik eerst online wat reviews opgezocht, maar die bleken allemaal prima te zijn.”

 

“Na de intake kon ik meteen online aan de slag.”
“Na de intake kon ik meteen online aan de slag. Ik had wekelijks videogesprekken met de online psycholoog, dat werkte voor mij beter dan de chat. Het is erg fijn om in de gaten gehouden te worden tussen de fysieke afspraken door.”

 

“De ACT therapie sloeg bij mij het beste aan. Ik leerde accepteren dat een beetje spanning voelen normaal is.”
“Ik heb in totaal 12 contactmomenten gehad. Korte met een online psycholoog en langere met een psycholoog op locatie. Hierin probeerden we verschillende therapieën uit. De ACT therapie sloeg bij mij het beste aan. Ik leerde accepteren dat een beetje spanning voelen normaal is. Dit was een soort ommekeer in mijn hoofd. Het heeft helemaal geen zin om tegen gevoelens te vechten. Na elke ACT sessie voelde ik me een beetje beter en mijn paniekaanvallen verdwenen.”

 

“Therapie gaat met ups en downs.”
“Ook al denk je dat het niet meer goed komt, er kan altijd iets gebeuren in therapie waardoor het wel goed komt. Therapie gaat met ups en downs. Eerst voelde ik me hopeloos, maar op een gegeven moment was er een soort switch. Elke sessie ging het een beetje beter. Dus eerst ging het slechter, maar daarna toch beter, dat is normaal.”

 

“Ik heb een tussenjaar genomen om aan mezelf te werken en me volledig te focussen op therapie.”
“Ik heb een tussenjaar genomen om aan mezelf te werken en me volledig te focussen op therapie. Ik heb zes jaar keihard gewerkt aan een stuk door zonder rust te pakken. Dit is de eerste keer dat ik me soms verveel. Ik leer nu in de kleinste dingen veel waarde te vinden. Dat is wel echt veranderd dit jaar. En ik kan me weer blij en gelukkig voelen. Ik had niet verwacht dat dat nog kon.”

 

“Wat ik nu geleerd heb over mezelf, neem ik de rest van mijn leven mee.”
“Als je niet lekker in je vel zit, zoek de hulp die je denkt nodig te hebben. Wat ik nu geleerd heb over mezelf, neem ik de rest van mijn leven mee.”

 

Zelf op zoek naar hulp?
Herken je de klachten uit het verhaal van Tessa? Twijfel niet om hulp te zoeken. Bel nu vrijblijvend met 085-0131245 en krijg direct een psycholoog aan de lijn. Of neem contact op via het contactformulier.

iPractice biedt iedereen:

  • ✅ Vergoede zorg met beoordeling 9+
  • ✅ Direct hulp zonder lange wachttijden
  • ✅ Vrijblijvend gratis behandeladvies

Ontmoet onze geaccrediteerde Psychologen

nine gramberg ipractice psycholoog
Nine Gramberg
GZ-psycholoog
Keri Mans
psycholoog
simone das dores ipractice psycholoog
Simone das Dores
Klinische psycholoog
bregje brenninkmeijer ipractice psycholoog
Bregje Brenninkmeijer
GZ-psycholoog
Bekijk meer psychologen