Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Piekeren – wat is dat?

“Mijn hoofd staat de hele dag aan!” en “waar zit de uitknop!” zijn gedachten die veel mensen zullen herkennen. Nadenken over problemen is vaak effectief omdat wij mensen een plan kunnen maken hoe we de problemen kunnen aanpakken en obstakels in de toekomst kunnen overkomen.

Maar iedereen herkent ook wel van die momenten dat je in cirkels blijft denken, niet verder komt maar ook de aandacht niet meer op iets anders kan leggen. De gedachten kosten veel tijd en energie en leiden bovendien meestal niet tot een concrete oplossing.

Symptomen van een piekerstoornis of zorgstoornis

Als je een aantal dagen druk in je hoofd bent en dat ene onderwerp een paar dagen maar niet uit je hoofd krijgt, is er geen reden voor ongerustheid. Pas als het piekeren langer aanhoudt en het je dagelijks functioneren verstoort, vraagt dit vaak om meer aandacht.

De belangrijkste kenmerken van een piekerstoornis zijn een intense angst en bezorgdheid over meerdere gebeurtenissen en hier geen controle over hebben. Dit kan gepaard gaan met rusteloosheid, afname van zelfvertrouwen, moeite met concentreren, slaapproblemen, prikkelbaarheid en spierspanning.

Maak kennis met onze erkende psychologen

Mirte Verkuijlen

Mirte Verkuijlen

GZ-psycholoog

Jan Helder

Jan Helder

Online psycholoog

Zoila Knel

Zoila Knel

GZ-psycholoog

Koen Van Dalfsen

Koen Van Dalfsen

Online psycholoog

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een op maat
gemaakt behandeling
van 8 tot 16 weken

Gebaseerd op wetenschappelijke
theorieën

Verdiepende
gesprekken met een
GZ-psycholoog

Persoonlijke online
coaching van een
psycholoog

Hoe kan ik minder obsessief piekeren?

Het ondernemen van nieuwe dingen is een uitdaging, vooral als je last hebt van piekerklachten. Door het bezoeken van deze pagina heb je de eerste stap al genomen; bewustwording en onderzoek naar jouw situatie! We hebben hier onze best practices op een rij gezet; tips waarmee je vandaag al mee aan de slag kan.

Wat vinden onze cliënten?

“Nine Gramberg heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben, wat ik wil en vooral in hoe ik weer verder kan functioneren in deze maatschappij. Zij heeft de gave om mijzelf de oplossingen te laten bedenken of de weg te laten zoeken.”

Peter-Paul, Dec 2019

“Plezierige en persoonlijke benadering, professioneel en to the point. Goede combinatie van fysieke afspraken en online opvolging /reminders om bezig te blijven met het traject.”

Anoniem, Nov 2019

“Ik kon mijn psychologen 100% vertrouwen vanwege hun vriendelijkheid, empathie en professionaliteit. Ik voelde dat ze echt om me gaven. Ze deden er alles aan om mij te helpen vooruit te komen.”

Anoniem, Nov 2019

Bekijk ook onze beoordelingen op ZorgKaartNederland (9+)

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.

iPractice is aangesloten bij

NIP
LVVP
EMDR