Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Online & op locatie

Geen wachttijden

Zorgverzekering

Beoordeling 9+

Wat is een depressie?

We voelen ons allemaal wel eens somber of down. Somberheid is een basisemotie van de mens, net zoals angst, vreugde en boosheid. Onze stemming wisselt voortdurend en we hebben allemaal te maken met deze basisemoties. Een sombere, depressieve stemming is vaak een normale reactie op teleurstelling of verlies.

Soms houden sombere gevoelens langer aan en worden ze intenser. Hierdoor kun je minder genieten van de dingen die je vroeger wel leuk vond. Het uitvoeren van dagelijkse taken voelt als een opgave. Hierdoor kan het voelen alsof je in een negatieve vicieuze cirkel terecht bent gekomen.

Praten lucht op

iPractice is er voor jou, waar en wanneer jij dat wil. Omdat emoties geen wachttijd kennen, kan je dagelijks terecht bij je online psycholoog. Daarnaast is er ruimte voor verdieping en reflectie middels een persoonlijk gesprek, online of op locatie. Bij iPractice zijn er geen wachttijden, omdat er achter de schermen zo veel mogelijk is geautomatiseerd. Zo hebben onze psychologen meer tijd over voor jou.

Symptomen van een depressie

Als je een aantal dagen van slag bent door een persoonlijke tegenslag of wanneer je al een tijdje niet in je ‘hum’ bent, is er geen reden voor ongerustheid. Iedereen kent dit gevoel. Het is een reactie die vanzelf weer over gaat.

Pas als de sombere stemming dagelijks, gedurende tenminste twee weken aanhoudt, kan er sprake zijn van een depressie. De twee belangrijkste kenmerken van depressie zijn een aanhoudende sombere stemming en verminderde interesse of plezier in (bijna) alle activiteiten. Dit gaat vaak gepaard met slaapproblemen, verminderende eetlust, minder zelfvertrouwen, piekeren en concentratieproblemen.

Maak kennis met onze erkende psychologen

Psycholoog Carlos Hoogenboom iPractice

Carlos Hoogenboom

GZ-psycholoog

Psycholoog Milou Groenewoud iPractice

Milou Groenewoud

Online psycholoog

Psycholoog Zoila Knel iPractice

Zoila Knel

GZ-psycholoog

Psycholoog Sam Saxton iPractice

Sam Saxton

Online psycholoog

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een op maat
gemaakt behandeling
van 8 tot 16 weken

Gebaseerd op wetenschappelijke
theorieën

Verdiepende
gesprekken met een
GZ-psycholoog

Persoonlijke online
coaching van een
psycholoog

Depressiebehandeling – wat kan ik zelf vandaag al doen?

Het ondernemen van nieuwe dingen is een uitdaging, vooral als je last hebt van somberheidsklachten. Door het bezoeken van deze pagina heb je de eerste stap al genomen; bewustwording en onderzoek naar jouw situatie! We hebben hier alvast een aantal van de best practices op een rij gezet; tips waarmee je vandaag al mee aan de slag kan.

Wat vinden onze cliënten?

"Ik ervaarde het vooral als een gezamenlijk proces waarin echt naar me geluisterd werd en me ruimte werd gegeven om echt een goede afweging te kunnen maken."

Anoniem, Aug 2020

“Zeker tevreden, met name de laagdrempeligheid en het op gemak stellen. Bij eerdere verwijzingen kreeg ik - door de lange wachttijd - al snel het gevoel te worden afgehouden en nu had ik dat niet en voelde ik mij serieus genomen”

Anoniem, Sept 2020

"Kundig, efficiënt, doeltreffend"

Anoniem, Sept 2020

Bekijk ook onze beoordelingen op ZorgKaartNederland (9+)

Aan de slag met een professional?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met 1 van onze psychologen om te praten over jouw klachten en krijg informatie over een passend behandelprogramma.